Povijest hrvatske kuhinje prožeta je bogatim slojevima utjecaja i promjena. U Dalmaciji su još stari Rimljani solili ribu i koristili garum, fermentirani riblji umak koji je bio kulinarska senzacija u cijelom Carstvu. S dolaskom Slavena u rani srednji vijek, prehrana na ovim prostorima postaje jednostavnija, s naglaskom na osnovne i lako dostupne namirnice. Kasnije se nad sve nadovezuju jaki bečki utjecaji, koji su ostavili neizbrisiv trag u tradicionalnoj kuhinji Hrvatske.
Lifestyle
Hrvatska kuhinja: Od Rimljana do Beča
Pregled povijesti i razvoja hrvatske kuhinje kroz različite epohe i utjecaje.
min čitanja
Slično
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
Ostalo
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
Aktualno
1
Politika
Oman potvrdio otkazivanje iransko-američkih nuklearnih pregovora
2
Sport
Gyökeres odbio Amorimov United, želi Ligu prvaka
3
Vijesti
Matija Dedić o naslijeđu Arsena: „Dug je put do rečenice da sam bolji od oca”
4
Sport
Rog se oprostio od Dinama emotivnom porukom
5
Sport
Prižmić juri novo slavlje u Bratislavi; Marčinko zaustavljena u Gradu
6
Sport
U Berlinu ubijen neporaženi čečenski boksač Abu Jusupov
7
Lifestyle
Rade Šerbedžija otkrio zašto je povratak u hrvatski teatar bio „atomska bomba”
8
Vijesti
Jedna osoba poginula u sudaru četiri vozila na A4, promet preusmjeren
9
Vijesti
Znanstveni skup u Benkovcu rasvjetljuje zaboravljenu bojišnicu Domovinskog rata
10
Sport
Na Sljemenu uručena priznanja najboljim hrvatskim skijašima
11
Sport
West Ham pod prijetnjom zabrane transfera zbog neisplaćenog duga za Nikolu Vlašića