Povijest hrvatske kuhinje prožeta je bogatim slojevima utjecaja i promjena. U Dalmaciji su još stari Rimljani solili ribu i koristili garum, fermentirani riblji umak koji je bio kulinarska senzacija u cijelom Carstvu. S dolaskom Slavena u rani srednji vijek, prehrana na ovim prostorima postaje jednostavnija, s naglaskom na osnovne i lako dostupne namirnice. Kasnije se nad sve nadovezuju jaki bečki utjecaji, koji su ostavili neizbrisiv trag u tradicionalnoj kuhinji Hrvatske.
Lifestyle
Hrvatska kuhinja: Od Rimljana do Beča
Pregled povijesti i razvoja hrvatske kuhinje kroz različite epohe i utjecaje.
min čitanja
Slično
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
Ostalo
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
min čitanja
Više
Aktualno
1
Politika
Seth Meyers ismijava Trumpa zbog „vlastitog Epsteinovog gliba”
2
Lifestyle
Devet filcanih priča Vesne Jakić oživjet će u creskoj palači Moise
3
Sport
Varaždin se oprostio od Europe porazom na Azorima
4
Politika
Trump prijeti farmaceutskim divovima zbog visokih cijena lijekova
5
Politika
Gotovina: mir je vrijeme kada se vojska priprema
6
Vijesti
Otkriveno radioaktivno osinje gnijezdo u skladištu nuklearnog otpada u Južnoj Karolini
7
Sport
Nevešćanin: ozljeda spriječila nastup, ali motiva ne nedostaje
8
Politika
Trump za 90 dana odgodio nove carine Meksiku, prijeti kaznama desecima država
9
Lifestyle
Mladi pjevači oduševili završnim koncertom u Kraljevici
10
Politika
Županija širi kapacitete domova za starije na otocima i u Gorskom kotaru
11
Politika
Generacija Z natjerala Zelenskog na povlačenje: kartonska revolucija brani antikorupcijske institucije