Prvi dan ovogodišnjeg CROYA Charter Showa na Zapadnoj obali protekao je u znaku užurbanog ritma, umrežavanja i fine gastronomije. Još od ranog jutra posjetitelji, charter brokeri i agenti pristizali su na registracije za jedini hrvatski sajam posvećen jahtama s posadom.
Na vezu je izloženo 48 luksuznih plovila, a organizatori bilježe više od 250 registriranih charter brokera, što sajmu već u startu daje status jednog od ključnih regionalnih događaja u nautici.
Posebnu pozornost privuklo je Chef’s Competition, kulinarsko natjecanje u kojem 13 brodskih kuhara priprema jela inspirirana temom „Croatian Nonnas”. Sudačku ekipu čine Rudolf Štefan, Ante Bjelančić i Karlo Kaleb, koji su tijekom prijepodneva obilazili brodove, kušali menije te ocjenjivali i kreativno uređene stolove u kategoriji Feel at home.
Među prvima se pred žiri predstavila ekipa Šime Barića. „Ovo mi je prvi put da sudjelujem na Chef’s Competitionu. Zadovoljni smo s onim što smo pripremili, iako je bilo i stresno i zabavno u isto vrijeme”, rekao je Barić, dodavši da je iskustvo dragocjeno za cijelu posadu.
Natjecanju se pridružio i Luka Veić, najmlađi pobjednik hrvatskog MasterChefa, koji se točno dvije godine nakon osvajanja titule okušao u dvoboju s brodskim chefovima. „Zadovoljan sam planom i pripremama. Kako god završi, bit ću sretan jer mi je ovo prilika da vidim konkurenciju i cijeli proces izbliza”, poručio je Veić.
Najbolji chefovi bit će proglašeni posljednjeg dana sajma, u srijedu, kada se očekuje i službeno zatvaranje manifestacije.
Prvi dan zaokružen je svečanim otvorenjem u 19 sati u hotelu Ambasador, uz druženje sudionika i gostiju, čime je i formalno započelo novo izdanje sajma koji objedinjuje nautiku, gastronomiju i mediteranski stil života.