Subotnje jutro na pulskoj tržnici pretvorilo se u pravu blagdansku feštu. Miris gulaša od veprovine s domaćim njokima, posluženog besplatno, privukao je redove građana svih generacija koje je dočekalo sunce i vesela glazba.
• Više od 350 porcija planulo je već do podneva, a kuhače su nastavile raditi kako bi se podijelile stotine novih. • Meso je doniralo Lovačko društvo Istra Pula, dok su organizaciju preuzeli agencija Avenue i poznati gurman Budimir Žižović Žižo. • Hranu su dijelili zamjenik gradonačelnika Siniša Gordić i chef Damjan Bistričić, autor recepta.
„Interes je stvarno velik”, kratko nam je rekao Bistričić dok je punio tanjure. Veliku padelu okružila je rovinjska grupa El Gato e le Volpi, čija je svirka potaknula okupljene na spontani ples i dodatno ugrijala atmosferu.
Kvalitetu gulaša potvrdio je i umirovljenik Milan Topalović: „Odlično je, baš odlično. Svaki dan sam na tržnici, vidio sam da pripremaju, pa sam došao probati.”
Organizatori ocjenjuju da će do završetka podjele izaći nekoliko stotina porcija više nego što su prvotno planirali, čime je akcija na pulskoj tržnici postala jedan od najslikovitijih uvoda u nadolazeće blagdane.