Podravka je u varaždinskoj Tvornici za preradu voća i povrća završila sezonu prerade rajčice uz impresivan rast proizvodnje. Ovogodišnjih 46,5 tisuća tona isključivo domaće rajčice gotovo je 50 % više nego lani.
„Sve što preradimo dolazi s hrvatskih polja. Ove godine preradili smo 46 i pol tisuća tona rajčice, sve domaće – i pretvorili je u gotove proizvode koje ćemo prodavati diljem svijeta”, izjavio je član Uprave Ivan Ostojić.
Prema njegovim riječima, Podravka je u protekle dvije godine napravila „spektakularne pomake” u samodostatnosti sirovina. Tvrtka je već neovisna o uvozu graška i cikle, a sada i rajčice, dok je cilj da sljedeće godine potpuno pokrije i potrebe za paprikom. „Privodimo kraju plan i cilj da Podravka sve sirovine koje bude pakirala u svoje gotove proizvode proizvede u Hrvatskoj”, naglasio je Ostojić.
Unatoč hladnom svibnju i suhom lipnju, tvrtka je ostvarila odličan prinos, čime dodatno učvršćuje poziciju domaće poljoprivrede u svom proizvodnom lancu. Podravkini proizvodi od rajčice tako će ubuduće nositi oznaku stopostotnog hrvatskog podrijetla i plasirati se na tržišta diljem svijeta.