Večerašnja epizoda popularnog kulinarskog showa MasterChef donosi dvostruku napetost: kandidati će prvo čuti tko je pripremio najslabiji tanjur u prethodnom izazovu, a potom će se u stres testu sučeliti s chefom Dinom Šeparovićem iz Supetra.
U prvom krugu natjecatelji su kuhali naslijepo, tek nakon deset minuta doznajući koja od tri luksuzne namirnice – wagyu govedina, iberijska svinjetina ili jastog – završava na njihovoj radnoj stanici.
• Renata je izabrala iberijsku svinjetinu i odlučila riskirati složenim tanjurom: lungić, punjene špagete, holandez s bosiljkom i hrskavu papričicu s pršutom. Priznala je da se „osjeća nesigurno”, ali je unatoč tome ostala pri ambicioznoj ideji.
• Otto je najavio da želi „od mekanog jastoga do hrskavog kelja” pokazati svu paletu tekstura svoje glavne namirnice.
• Selma je, pak, rekla kako je „sramota” što takav tanjur mora predati žiriju, dok je Mark priznao da ni sam ne vjeruje u ono što je skuhao.
Žiri – Goran Kočiš, Mario Mihelj i Stjepan Vukadin – pred kandidatima će posložiti ljestvicu od potpunog oduševljenja do otvorene kritike, a najlošiji će završiti u stres testu.
Taj stres test vodi Dino Šeparović, chef i vlasnik Konobe Kala iz Supetra, bračkog restorana s Michelinovom preporukom. Iako se 2021. prijavio u MasterChef, obveze su ga tada spriječile da uđe u natjecanje. Danas im, kako kaže, želi pokazati „koliko se može napredovati kad se radi s ljubavlju”.
Kandidati neće dobiti recept: uz Šeparovićevu asistenciju replicirat će njegovo jelo od kamenica, podijeljeno u tri etape. Kamenice se često ističu kao afrodizijak, ali ovoga puta bit će i kulinarska mina – pogreška bi nekoga mogla koštati ostanka u showu.
Tko će se izboriti za opstanak, a kome će palačinke od kamenica – metaforički – zapeti u grlu, saznat ćemo na kraju večerašnje emisije.