Dalmatinski soparnik, nezaobilazno poljičko jelo koje se posljednjih desetak godina širi iz sela Tugara iznad Omiša, dobio je novu postaju – sam centar Zagreba.
Sredinom mjeseca u Petrinjskoj ulici otvorena je prva zagrebačka poslovnica koncepta „Soparnik To Go”. Iza projekta stoji Marijo Stipetić, vlasnik poznatog OPG-a kod Splita, koji ne krije zadovoljstvo:
„Reakcije su odlične… Soparnik je jedinstven dalmatinski i poljički proizvod, dio identiteta našega kraja i čuvar tradicije.”
Stalni kupci, kaže, godinama su ga nagovarali da omiljenu deliciju dovede u metropolu. Cilj mu je bio, dodaje, ponuditi proizvod „dostupan svakodnevno — brzo, tradicionalno i uvijek svježe”.
Time je soparnik, tradicionalna okrugla pita koja je u Poljicima simbol zajedništva i gostoljublja, dobila novu priliku da osvoji šire tržište, a Stipetićev obiteljski posao još jedno poglavlje rasta i ponosa.