Na konferenciji za medije u Puli predstavljene su edukacijsko–kuharske radionice koje Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) pokreće devetu godinu zaredom, u suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije i drugim partnerima.
• Novi, jesenski ciklus počinje sredinom listopada.
• Predavači ostaju poznata imena istarske i hrvatske gastronomije – chefovi, sommelieri i stručnjaci koji će sudionicima prenositi najnovije kulinarske tehnike i trendove.
Izvršni direktor AZRRI-ja Igor Merlić podsjetio je na dosadašnji odjek projekta: „U ovih devet godina održali smo 251 radionicu na kojoj je sudjelovao 2 271 polaznik i mogu reći da je naša gastro scena drugi razlog dolaska turista u našu županiju.”
Organizatori očekuju da će i nadolazeće radionice dodatno ojačati prepoznatljivost istarske kuhinje te potaknuti ugostitelje i male proizvođače da kvalitetom i inovacijama privuku još veći broj gostiju tijekom jesenskih mjeseci.