U neobičnom okruženju Prirodoslovnog muzeja, Kaufland je priredio ekskluzivnu „Freshness dinner“ večeru posvećenu spoju vrhunske gastronomije i održivih prehrambenih navika.
Okupljeni gosti – javne osobe, influenceri i predstavnici medija – kušali su izbornik od sedam sljedova u kojem je svaki tanjur bio monokromatski osmišljen. Boja jela, uređenja prostora pa čak i glazbene pozadine bila je usklađena, stvarajući sinergiju boja i okusa koja je hranu stavila u središte doživljaja.
Središnji trenutak večeri bilo je predstavljanje prvog Kauflandova priručnika o prehrani „Održivost u tvojoj kuhinji“. Publikacija donosi:
• praktične nutricionističke savjete temeljene na svježim, lokalnim i sezonskim namirnicama dostupnima u Kauflandu; • recepte osmišljene kako bi potaknuli održiviji način kuhanja; • prijedloge kako u dnevnu rutinu unijeti više brige za okoliš bez odricanja od gastronomskog užitka.
Poruka organizatora bila je jasna: svatko svojim izborima može pridonijeti zdravijem životu i očuvanju planeta – počevši upravo od vlastite kuhinje.