Austrijski magazin Falstaff u novom kulinarskom vodiču „Internationalen Restaurantguide Kroatien” prvi je put u posebnoj kategoriji ocijenio i tradicionalne konobe te najboljom proglasio „Konobu Zijavica” iz Mošćeničke Drage.
Na vrhu ukupne gastro ljestvice ostala su tri već dobro poznata aduta hrvatske scene: šibenski „Pelegrini”, „Lemongarden” iz Sutivana na Braču i rovinjski „Agli Amici”.
Falstaff u vodiču ističe kako hrvatska kuhinja, oblikovana mediteranskim i srednjoeuropskim utjecajima, nudi „širok spektar specijaliteta – od morskih plodova preko rustikalnih mesnih jela do raskošnih deserata” te tako snažno pridonosi atraktivnosti turističke ponude.
Priznanje uglednoga austrijskog medija stiže neposredno nakon što je svjetski vodič Michelin ove godine dvama hrvatskim restoranima dodijelio nove zvjezdice, potvrđujući da domaća gastronomija nastavlja jačati svoju međunarodnu reputaciju.
Falstaffov vodič nastao je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a domaćim ugostiteljima donosi dodatni poticaj da i dalje dižu ljestvicu kvalitete te privlače goste kojima su hrana i piće često ključni motiv dolaska u Hrvatsku.