Rasopasno je u subotu pretvoreno u veliku otvorenu kuhinju. Drugo izdanje jedinstvene otočne gastro priredbe „Gulaš na placi“ privuklo je 12 ekipa, koje su se satima natjecale u spravljanju najukusnijeg gulaša na prostoru kraj mjesne crkve – tradicionalnom okupljalištu mještana.
• Prvo mjesto osvojila je kulinarska četvorka iz Čižića, zasluživši titulu najboljih majstora gulaša. • Srebrnu kuhaču ponio je uigrani sastav Dobrinjski tlakaši. • Treće mjesto pripalo je ekipi Udruge za sportsku rekreaciju Kivna iz Klimna.
Ocjenjivački sud predvodila je najstarija Rasopašnjarka Anica Variola, a uz nju su bili Spomenko Golub, Ivana Lesica i Leo Meštrović. Dok su lonci krčkali, vrijedne domaćice zamijesile su tradicionalne šurlice, tjesteninu koja na otoku Krku najčešće „prati“ gulaš.
Organizatori su, uz potporu općine Dobrinj, lokalne turističke zajednice i poduzetnika, najboljima uručili kuhače, pregače i poklon-pakete, ali i osigurali sastojke za samo natjecanje. Nakon proglašenja rezultata svi su posjetitelji kušali natjecateljske porcije, a glazbeni sastav Trio Fantasic pobrinuo se da se druženje protegne do kasnih noćnih sati.
Druga „gulašijada“ potvrdila je da je Rasopasno, nakon nedavne „maneštrijade“ u susjednim Tribuljama/Klanicama, dobilo još jedan gastronomski adut koji zbližava mjesta s područja općine Dobrinj i čuva otočku kulinarsku tradiciju.