Miris telećeg rižota i ragua od hobotnice širio se Božićnim kantunom dok su se posjetitelji trećeg „Božićnog marendina” u Supetru sladili – i pritom prikupili 634 eura za udrugu Brački pupoljci, koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju.
Za delicije su se pobrinule:
• Konoba Štorija by Mate Mladina – teleći rižot, omiljeni među Bračanima. • Restoran Otok Waterman Svpetrvs Resort by Dino Granić – ragu od hobotnice i sipu s povrćem.
U toplom zimskom danu uz harmoniku i gitaru jelo se „s guštom”, a svaki tanjur značio je kunu-dvije više za najpotrebitije. Samo tjedan ranije, na drugom marendinu, Vinotoka by Frane Marinković i Kala Supetar by Dino Šeparović poslužili su pečene mole, kozice na buzaru i teletinu s bižima, osiguravši još 681 euro za istu dobrotvornu svrhu.
Zbrajanjem dvije gurmanske subote Supetrani su djeci darovali ukupno 1 315 eura. Organizatori ističu da je recept jednostavan: malo domaće tradicije, puno dobre volje i nepogrešiv adventski duh zajedništva. Ili kako je to jednom rekla Majka Terezija: „Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi.”