Nedjeljno jutro na splitskom Pazaru pretvorilo se u glasni gastro-spektakl: natjecanje u jedenju hot-dogova koje je okupilo 14 natjecatelja, pa i jednu odvažnu natjecateljicu. Organizator je bio restoran Gudin u suradnji s komunalnom tvrtkom Parkovi i nasadi, zaduženom za upravljanje Pazara.
Natjecatelji – među njima i ekipa pristigla kombijem iz Imotskog – imali su sedam minuta da progutaju što više hrenovki u bublici. „Bod“ se računao tek kada bi i pecivo i hrenovka nestali s tanjura, a jedino dopušteno „pomagalo“ bila je voda u koju su mogli umočiti zalogaje.
Fotofiniš nakon dva kruga
Već nakon prve dvije runde petorica su bila izjednačena, pa je uslijedilo pripetavanje: tko prvi savlada pet dodatnih hot-dogova – pobjednik. Najbrži je bio Vedran Vućinić, koji je dotadašnjih 14 komada nadopunio s još pet i ukupno završio s impresivnih 19 hot-dogova.
Prošlogodišnji šampion ostao je bez titule, a publika je bodrila favorite tako glasno da su se neki prolaznici pokušali naknadno prijaviti.
Planovi za veći spektakl
Vlasnik Gudina Mladen Livaja najavio je ambiciozni nastavak: „Ova je godina zapravo bila svojevrsna priprema za iduću, kad planiramo napraviti jedno veliko natjecanje koje bi trajalo tri dana s puno ekipa, super fondom nagrada i, naravno, hrpom hrenovki i kruva.“
Potporu širenju projekta dao je i direktor Parkova i nasada Siniša Gašparević: „Uvijek ćemo podržavati ovakve inicijative, to je baš ono što treba Pazaru… Nedjeljom inače ovdje bude prazno, a vidite sad koliko je ljudi.“
Ako se Livajini planovi ostvare, sljedeće godine Split bi mogao gledati trodnevno „prvenstvo u žderanju“ – a sudionici, sudeći po današnjem apetitu, već treniraju želudac za nove rekorde.