Gradonačelnik Tomislav Šuta i njegov zamjenik Ivo Bilić u Banovini su ugostili dvojac koji je dao novi sjaj gastronomskoj sceni – mladog chefa Karla Kaleba i njegova mentora Hrvoja Zirojevića.
Kalebov restoran „Krug” prvu je splitsku Michelinovu zvjezdicu osvojio nakon manje od dvije godine rada, potvrdivši, kako kaže gradonačelnik, da „vizija, trud i znanje donose izvanredne rezultate”.
Šuta je okupljenima poručio da je gastronomija jedan od najjačih promotora destinacije te otvorio vrata suradnje kroz Gospodarsko vijeće i gradske programe. Pozvao je chefove da svojim iskustvom doprinesu izradi Plana upravljanja destinacijom kako bi Split produžio sezonu i podigao kvalitetu usluge.
Kaleb je zahvalio na prijemu i otkrio da mu je Split uvijek bio „prva i jedina profesionalna opcija”, unatoč „teškom putu” kojim je stigao do priznanja. Dodao je kako „ima još puno prostora za napredak” i da, nastave li ovim tempom, „možda stigne i druga zvjezdica”.
Mentor Zirojević priznao je da je na vijest o nagradi zaplakao od sreće, jer zna koliko se Kaleb i njegova obitelj ulažu u posao. „Tradicija je naš najveći adut, a nama je čast biti ambasadorima našega grada, županije i zemlje”, poručio je.
Zamjenik gradonačelnika Bilić, s iskustvom u ugostiteljstvu, naglasio je kako uspjeh mladog chefa pokazuje da se „hrabrost, znatiželja i drugačiji pristup isplate” te najavio uključivanje njihovih iskustava u buduće razvojne smjernice grada.
Susret je završio zajedničkom porukom da Split ima talente i potencijal koji treba pretvoriti u održivu i cjelogodišnju turističku ponudu – uz vrhunsku kuhinju kao ključni začin.