Talentirana Rovinjka Ivana Božac prošle je godine stigla do polufinala popularnog kulinarskog showa i osvojila publiku lososom koji je žiri proglasio „najboljim ikad kušanim”. Danas, nakon niza profesionalnih izazova – od mehatroničarke i zubotehničarke do instruktorice aerobika – kulinarsku karijeru nastavlja graditi na više kontinenata.
Božac, vlasnica čak osam diploma, kaže da je ljubav prema kuhanju razvila još u djetinjstvu kada je s bratom u kuhinji „komplicirala” oko jela i sama pripremala sendviče. Ta je strast kulminirala sudjelovanjem u MasterChefu, kamo ju je – bez njezina znanja – prijavila prijateljica. Skoro tri mjeseca izolacije, intenzivni masterclassovi i suživot s natjecateljima, ističe, pomogli su joj da još bolje upozna sebe i svoje granice.
Nakon televizijskog iskustva radila je kao chef u restoranu na Kanarskim otocima, a proteklo je ljeto provela kao takozvani „take chef” u hotelima i restoranima Slovenije i Istre, uskačući gdje god je trebalo podići kuhinju na višu razinu.
Njezin idući cilj je otvoriti street food kiosk u rodnom Rovinju. „Samo želim da se iz tog malog prostora šire mirisi, boje i okusi Istre”, otkriva Božac dok na rovinjskoj tržnici bira sezonske namirnice. Vjeruje da se snovi ostvaruju upornošću te poručuje svima koje zanima gastronomija da okušaju sreću u MasterChefu: iskustvo je, kaže, neprocjenjivo.