Poreč će od četvrtka do subote mirisati na med. U Domu obrtnika lokalni pčelari otvaraju trodnevni program koji spaja prodaju, edukaciju i znanstvene rasprave, a događaj se održava pod pokroviteljstvom Grada Poreča i Istarske županije.
• Prodaja meda uz popuste Organizirana prodaja meda porečkih pčelara traje svakoga dana od 10 do 16 sati, a umirovljenici ostvaruju posebne popuste.
• Četvrtak: školarci i vitalnost starijih Program počinje u četvrtak u 11 sati radionicom „Moj med od pčelica iz mojega grada” za prvašiće, uz simbolične poklončiće. Od 13 do 14 sati korisnici Doma za starije i nemoćne slušaju predavanje „Med u prehrani starijih za vitalnost” te obilaze prodajni štand.
• Petak: blagdan sv. Maura Na Dan zaštitnika grada, članovi Udruge Nektar okupljaju se u 10.30 sati na Trgu Slobode, a u 11.30 sudjeluju u procesiji od Eufrazijeve bazilike do središnjeg trga. Tijekom dana građani degustiraju med, upoznaju se s ocijenjenim uzorcima bršljanovog meda i slušaju predavanje o patvorinama na tržištu.
• Subota: regionalna konferencija Završnica donosi regionalnu konferenciju „Hedera Parenzana” s međunarodnim predavačima. Nakon okupljanja u 9.30 sati slijede dvije sesije stručnih izlaganja, a u 13.15 sati objavljuju se rezultati ocjenjivanja meda od bršljana. Najbolji proizvođači primaju zlatne, srebrne i brončane medalje te plaketu za najkvalitetniji med, dok prijelazna lenta „Vitez od bršljana” odlazi u ruke apsolutnog pobjednika.
Sponzorsku podršku osigurali su Alden d.o.o. Baderna i Remedy Histria j.d.o.o., a u organizaciji sudjeluju Husam RI, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Biopčela. Poreč tako tri dana postaje regionalno središte pčelarstva, gastronomije i edukacije o zlata vrijednom pčelinjem proizvodu.