Poznata opatijska masterchefica Doris Vlah u četvrtak je štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Volosko priuštila jutro za pamćenje. U prostoru Senior Caffea postavila je svečani stol prepun kreativnih zalogaja, željela je – kako je rekla – barem na kratko odmaknuti starije sugrađane od svakodnevice i učiniti ih „pravim zvijezdama”.
„Ideja mi je bila pripremiti jedan fini event za najstarije, napraviti za njih svečani stol pun ukusnih zalogaja”, istaknula je Vlah, naglasivši da svaki čovjek zaslužuje trenutke posebne pažnje i pomno birane namirnice.
Gosti su kušali slane i slatke delicije koje su, osim okusom, mamile i maštovitim nazivima: profiterole s kremom od sira i tartufate, kuglice od riže s gljivama, paštetu od tune, paštetu od pileće jetrice s jabukom te marmeladu od kapule. Namazi su servirani na kruhu i krekerima, a druženje je zaokruženo desertima – kolačem s limunom i karameliziranim jabukama.
Ravnateljica Doma Snježana Fućak zahvalila je gošći na pažnji i toplini kojom je obojila kišno jutro u Voloskom.
Doris Vlah dotaknula se i svog neuobičajenog profesionalnog puta: od lokalne prodavačice koja je promijenila niz poslova do uglavnom samouke kuharice čije se kreacije danas poslužuju u luksuznim vilama i na jahtama, a redovito osvaja priznanja na domaćim i inozemnim natjecanjima.
Chefica je poručila kako je, uz samu pripremu, jednako važna i prezentacija hrane, a štićenicima je svojim jelima i toplim pristupom pokazala da gastro užitak ne poznaje dobnu granicu.