Jedna od najvećih regionalnih glazbenih zvijezda Lepa Brena otkrila je da ju je neugodan susret na početku karijere natjerao na potpunu promjenu prehrambenih navika. Kako prenose srpski mediji, konobar joj je tada dobacio: „Mislio sam da će doći pjevačica, a ono došla trafostanica”.
Uvreda ju je pogodila, ali i motivirala pa je, uz pažljivo osmišljen jelovnik, skinula 17 kilograma. Danas u sedmom desetljeću i dalje održava vitku liniju uz jednostavno pravilo – umjerenost.
Brenin dnevni plan prehrane:
• Doručak – organska jaja ili musli od zobenih pahuljica, badema i svježeg voća.
• Ručak – posna juha „voda u kojoj se kratko prokuha povrće”, zatim riba ili bijelo meso s roštilja.
• Večera – komad ribe ili mesa uz salatu, ponekad svježi sir ili lagani potaž.
Tijekom petodnevnog ciklusa izmjenjuje i omlete s brokulom, muffine od povrća te razne salate, od mediteranske s tunom do klasičnog Cezara. Naglasak stavlja na povrće na pari, minimalnu količinu masnoće i dovoljno proteina.
„Ključ je umjerenost”, ponavlja pjevačica, uvjerena da je uz disciplinu i dobar jelovnik zdrava tjelesna težina moguća u svakoj dobi.