Lokvarski restoran Eva, smješten na obali Lokvarskog jezera, predstavio je novu ponudu nazvanu „Ručak za doma”. Vlasnik Mario Šubat objašnjava kako su u tri staklenke spakirali tri prepoznatljiva goranska jela:
- krem juhu od vrganja,
- gulaš od jelena,
- zapečene borovnice.
„Ideja je da gost u kući za odmor jednostavnim podgrijavanjem, uz dodatak valjušaka od kruha ili krumpira, dobije gotov goranski ručak”, kaže Šubat. Trenutačno se proizvodi nalaze u fazi validacije kako bi zadovoljili sve tehničke i tehnološke uvjete stavljanja na tržište. Po dovršetku postupka, staklenke sa šarenom naljepnicom „Eva” moći će se kupiti u restoranu.
Sezonska ponuda Uz projekt za ponijeti, restoran je uveo i jesenski jelovnik temeljen isključivo na goranskim namirnicama. Između dvadesetak pažljivo odabranih jela izdvajaju se:
- salata od sirovih vrganja,
- lovačka pašteta s jelenjim pršutom,
- pastrva s hrskavim lješnjakom na sotiranom poriluku,
- jelenji odrezak „a la wild” s torticom od sira i umakom od domaćeg pekmeza od šljiva,
- zapečene šumske borovnice s kremom od jogurta i goranskim medom.
Domaća priča i lokacija Restoran Eva djeluje već 20 godina. Nakon kraće stanke zbog bolesti djeda Vilima, Mario Šubat je prije devet godina, zajedno sa suprugom Tinom, ponovno otvorio obiteljski objekt nazvan po baki Evi. Par živi u stanu iznad restorana, kreirajući atmosferu u kojoj se, kako ističe Mario, „gosti osjećaju kao da su došli u našu kuću”.
Posjetitelji tijekom boravka mogu doznati kako je izgrađena brana Lokvarskog jezera, upoznati prošlost Lokava te priču o tome kako je nekadašnji „Đavolji vrt” postao „zeleno srce Hrvatske”. Ponuda pića također prati lokalni duh: uz pomno odabrana vina nude se rakije i likeri goranskih proizvođača.
Radno vrijeme Restoran je otvoren od srijede do nedjelje, od 12 do 21 sat, a rezervacija je obvezna.