Američka glumica Julia Roberts otkrila je svoju strast prema kuhanju na posebnoj projekciji filma „Nakon lova” u Muzeju filmske akademije u Los Angelesu.
Roberts je priznala kako "kuham cijelo vrijeme – na setu, ali i kod kuće", opisujući kuhanje kao „nešto s ljubavlju, prizemljeno”. Vjeruje da se dobro jelo temelji na svježim sastojcima i dobrom društvu te naglašava da hrana, poput života, „ne mora biti komplicirana, samo stvarna”.
Zbog tog stava zalaže se za ponovno uvođenje domaćinstva u školske klupe. „Zvuči staromodno, ali to je ono što vam je potrebno za život – kuhanje, pečenje, peglanje, ispunjavanje čeka... sviđa mi se to”, istaknula je, opisujući vještine kao ključne za „stvarni život”.
U njezinu je domu zajednički obrok središte obiteljskog života. S troje djece i suprugom Danielom Moderom, zajedničko sjedenje za stolom predstavlja, kaže, „pravu sreću”.
Glumica pritom ne demonizira nijednu namirnicu. „Zašto se svi boje tjestenine? Rezanci nisu nikada nikome naštetili”, poručila je, dodajući da je i velika ljubiteljica kolačića.
Roberts tako spaja filmsku karijeru s jednostavnom filozofijom kuhane hrane i porukom da se osnovne životne vještine ne bi smjele izgubiti iz obrazovanja.