Porečki fine-dining restoran Spinnaker 27. studenoga pretvara se u kulinarsku pozornicu visokog sjaja: u sklopu serijala Spinnaker Gourmet Stage gostuju chefovi Matteo Metullio i Davide De Pra, tvorci tršćanskog Harry’s Piccola, restorana nagrađenog s dvije Michelinove zvjezdice.
Dvojac će predstaviti šest slijedova koji stapaju more i planine, Italiju i Hrvatsku, tradiciju i suvremene tehnike, a leitmotiv večeri bit će pruga Parenzana koja je nekoć spajala Poreč i Trst.
• Caesar Salad di Mare – morska reinterpretacija američkog klasika
• Harry’sotto – rižoto zaštitni znak tršćanskog restorana
• Carbonaro d’Alaska – elegantna posveta hladnim sjevernim vodama
• Al Sud – desert koji spaja jug i sjever u igri tekstura i aroma
„Uzbuđeni smo što ćemo dio naše filozofije i kulinarskog pristupa podijeliti s publikom u Poreču, gradu koji će uskoro postati novi dom Harry’s Piccola. Ovo je prilika da gosti dožive ono što nas pokreće – autentičnost, emociju i poštovanje prema svakoj namirnici”, poručili su Metullio i De Pra.
Večera, čija je cijena 160 eura i uključuje piće dobrodošlice, počinje u 19 sati; za dodatnih 60 eura moguće je uparivanje sa šest odabranih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Broj mjesta je ograničen.
Najava ujedno služi kao uvod u proljeće 2026., kada će Harry’s Piccolo Poreč otvoriti vrata unutar novog Valamar Collection Pical Resorta. Smješten uz more i okružen borovom šumom, resort će kroz arhitekturu, wellness i gastronomiju odati počast zajedničkom nasljeđu Hrvatske, Slovenije i Italije, inspiriran upravo legendarnom Parenzanom.