Boutique Hotel Esplanade u Crikvenici pretvorio se u središte slavlja: Turistička zajednica Grada Crikvenice dodijelila je svoja godišnja priznanja i zahvalnice te predstavila kuharicu „U mreži okusa Crikvenice – recepti i priče s Ceste plave ribe”.
Na pozornici su se smjenjivali ugostitelji, hotelijeri, udruge, sportski klubovi i volonteri – svi oni koji svojim radom čine okosnicu turizma Rivijere Crikvenica. Posebno su istaknute obljetnice turističkih objekata starijih od sto godina, kao i dobitnici nacionalnog priznanja „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu”.
Nadahnuće s tanjura
Nakon uručenja nagrada direktorica TZG-a Marijana Biondić predstavila je novu kuharicu. Publikacija povezuje recepte sudionika cjelogodišnjega projekta Cesta plave ribe, pri čemu tradicionalne namirnice susreću suvremene interpretacije. „Ova kuharica simbol je povezanosti ljudi, mora i nasljeđa koje s ponosom čuvamo i prenosimo dalje”, poručila je Biondić, zahvalivši svima koji „turizam rivijere svakodnevno čine pričom u koju se gosti rado vraćaju”.
Okusima s njezinih stranica gosti su se mogli uvjeriti odmah – domjenak je ponudio jela iz kuharice, uz glazbenu pratnju Klape Sveti Jakov i Marina Ferenčića. Program je vodio Gracian Čop.
Snaga zajednice
Crikvenička gradonačelnica Ivona Matošić Gašparović naglasila je da nagrade slave ljude „koji svojim trudom, osmijehom i gostoprimstvom stvaraju doživljaje koji se pamte”. Prema njezinim riječima, rivijera nije samo destinacija, nego zajednica u kojoj se tradicija i izvrsnost svakodnevno isprepliću zahvaljujući predanosti partnera i volontera.
Svečanost je tako poslužila kao podsjetnik da uspješna turistička priča počiva na nevidljivom radu brojnih aktera – te na okusima koji najbolje govore o identitetu Crikvenice.