Subotnja večer na terasi Original Berlin Kebaba pretvorila se u pravu „kebab arenu”. Deset najhrabrijih gurmana odmjerilo je brzinu i apetit nad porcijama koje su činile četvrtine lepinje krcate kebab-mesom i prilozima, ali bez ljutog umaka.
Natjecatelji, obilježeni brojevima i nadimcima, podijeljeni su u dvije skupine po pet sudionika. Pobjednici su išli u finale, drugoplasirani u dvoboj za treće mjesto, a trećeplasirani u borbu za petu poziciju. Već u prvoj skupini Zoki je pokazao nadmoć – ustao je dok su ostali još žvakali. Slijedili su Luka i najmlađi, bučno bodreni Lučo. U drugoj skupini trijumfirao je Danijel, ispred Azura i jedne od dviju natjecateljica, Vale.
Nakon sat vremena predaha uslijedilo je finale. Lepinje su zamijenile tortilje, a natjecatelji su sami zatražili da se doda i malo ljutog umaka. Favorit je potvrdio status: Zoki je prvi „počistio” tanjur i tako osvojio glavnu nagradu – 100 eura. Danijel je kući ponio bocu pića u obližnjem American Baru u vrijednosti do 120 eura, a trećeplasirani Azur vaučer za liječnički pregled od 80 eura. Zahvaljujući brojnim sponzorima, nagrade su dobili i svi do šestog mjesta.
Fešta se nastavila upravo u spomenutom American Baru, gdje je za ritam bio zadužen No problem band.
Organizatori i vlasnici lokala, supružnici Tanja i Alen Baštek, naglasili su da je ideja bila gostima pružiti dobru zabavu i malo natjecateljskog žara: „Željeli smo zahvaliti svima koji nam svakodnevno dolaze, uz deliciju koju vole i pokoju kap adrenalina”.
Par se prije nekoliko godina vratio iz Berlina, a umješnost iz glavnog grada Njemačke prenio u Istru. Kebab meso i originalne začine nabavljaju od proizvodnog giganta Kap-Lan Dönerproduktion GmbH, dok je povrće isključivo domaće. Tvrtka Remzija Kaplana danas je jedan od stupova njemačke kebab-industrije, a Baštekovi su dio tog koncepta odlučili posvetiti Umažanima i njihovim gostima.
Ako je suditi po subotnjoj atmosferi, natjecanje u brzom jedenju kebaba moglo bi postati nova tradicija grada na sjeverozapadnoj obali Istre.