Dobrota usred vatrene noći
Dok su vatrogasci cijelu ponedjeljnu noć gasili požar koji je progutao više katova i krov zgrade Vjesnika, u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici rodila se gesta solidarnosti. Vlasnik restorana brze hrane „Spud Bud”, Hrvoje Drahotusky, organizirao je pripremu i dostavu 50 porcija toplih jela za umorne gasitelje.
„Htio sam provjeriti jesu li jeli, a kad sam čuo da nisu, odmah smo krenuli”, ispričao je Drahotusky u videu objavljenom na društvenim mrežama. On i njegovi djelatnici u kratkom su roku složili razne „spudove” – krumpire punjene piletinom, svinjetinom i chilli con carneom – te ih odvezli ekipi na terenu.
Hrvoje je zahvalio zaposlenicima koji su se odazvali izvan radnog vremena i poručio: „Ako možeš pomoći – pomozi.”
Požar u neboderu Vjesnika izbio je u ponedjeljak navečer; točan uzrok još se utvrđuje. Zahvaljujući upornosti vatrogasaca požar je lokaliziran, a ozlijeđenih nije bilo. Dok istraga traje, zagrebački ugostitelji i građani nastavljaju pružati podršku onima koji su prve linije obrane kada se grad nađe u plamenu.