Otto Grundmann večeras prelazi iz uloge natjecatelja u poziciju osobe koja kroji sudbinu ostalih kandidata. Kao pobjednik prošlog izazova, stekao je pravo odabrati glavne namirnice za sve ekipe u novom testu kreativnosti, čime izravno utječe na tijek i ishod emisije.
Pod tri zvona kriju se sastojci kakvi se rijetko viđaju u televizijskim kuhinjama:
- Smuđ – „najkvalitetnija riječna riba”, kako ju je opisao Josip Barišić.
- Pastrva – svestrana riba koju chefovi rado poslužuju čak i sirovu.
- Žabe – namirnica koja izaziva podijeljena mišljenja, ali kod Otta budi samopouzdanje. „Lovio sam ih i čistio… Žabe imaju blago nježno meso kao piletina”, rekao je Grundmann, ističući da ih se ne smije predugo termički obrađivati.
Reakcije su šarolike. Selma je priznala da bi radije dobila pastrvu ili čak žabe, dok ju smuđ nije oduševio. S druge strane, Kuhar Mario Mihelj i kolege chefovi Stjepan Vukadin te Goran Kočiš vjeruju da će upravo ovakva podjela namirnica otkriti domišljatost natjecatelja.
Dok Otto razmišlja kojem timu dodijeliti koju riječnu poslasticu, dio sudionika nema luksuz novog početka: oni s najslabijim rezultatom iz prethodnog kruga preskaču kreativni test i izravno idu u stres test.
Hoće li se smuđ, pastrva ili žabe pokazati najzahvalnijima za kulinarske akrobacije i tko će se morati boriti za opstanak, doznat će se u večerašnjoj epizodi popularnog showa.