U Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica održano je senzoričko ocjenjivanje meda za nagradu „Zlatna žlica”, dio 20. Županijskog i 17. Međunarodnog ocjenjivanja meda.
Rekordan odaziv
• Na stol stručnog povjerenstva pristigao je čak 161 uzorak, najviše dosad. • Ocjenjivanje je organizirano u suradnji Virovitičko-podravske županije i HGK – Županijske komore Virovitica te lokalnih pčelarskih udruga.
Stručni žiri
Povjerenstvo je predvodio dr. sc. Dragan Bubalo s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U njegovu ekipu bili su Saša Prđun, Mirjana Špehar, Gordana Hegić, Nela Drača, Ljubica Kravarščan i Edita Černi.
Proglašenje najboljih
Dobitnici „Zlatne žlice” bit će objavljeni 11. listopada na manifestaciji „Jesen u gradu” u Virovitici, gdje će se najkvalitetniji medovi i službeno okruniti prestižnim priznanjima.