Na porečkom Adventu tisuće svježe pečenih fritula, kuglofa i božićnih keksa nestale su u trenu zahvaljujući vrijednim učenicima Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića. Pod vodstvom sedmero mentora, učenici kuharskih, slastičarskih i turističkih smjerova ispekli su pravu slatku rijeku, uključujući i bezglutenske delicije poput tiramisua s malinama i čokoladnih štapića.
Grad Poreč osigurao je sav potreban materijal, a podjeli su se pridružili gradonačelnik Loris Peršurić, zamjenica Nataša Basanić Čuš te ravnateljica škole Tatjana Gulić Pisarević. Građani su velikim odazivom nagradili trud mladih slastičara, a prikupljeni prihod namijenjen je Društvu invalida Poreč.
Slatkom jutru pridružili su se i učenici Srednje škole Mate Balote sa svojim Božićnim sajmom – Fiera Natalizia. Na šarenim štandovima prodavali su kalendare, sapune, svijeće, ukrase i vrećice lavande nastale kroz projekte „Čarolije održivosti – La magia della sostenibilità”, učeničku zadrugu Parentino i vježbeničku tvrtku. Dio zarade i oni će usmjeriti u istu humanitarnu svrhu.
Za glazbenu kulisu pobrinuo se Malvazija Bend, a posjetitelji su uz slastice mogli uživati i u božićnom vlakiću te bogatom gastro i zabavnom programu Adventa Poreč, koji zajednički organiziraju Grad, Turistička zajednica, Plava Laguna, Valamar i brojni lokalni partneri.
Veseli prizori s Trga slobode još su jednom pokazali da zajedništvo i kreativnost porečkih srednjoškolaca mogu imati itekako sladak – i humanitaran – okus.