Unatoč postojanoj kiši i olovnom nebu, splitska Peškarija jutros je bila puna kupaca koji su posljednje namirnice tražili za tradicionalni badnjački stol.
Ponuda, doduše, nije bila raskošna kao prijašnjih godina – vrijeme je poremetilo ulov – no uporni gurmani ipak su mogli birati između:
- šanpjera po 40 eura za kilogram
- gofa po 30 eura
- pagara po 30 eura
- škampi po 50 eura
- liganja po 20 eura
- raže, idealne „na toć“, za 8-10 eura
- trlja, najpovoljnije opcije, za 3-4 eura
Redovi su se stvarali od ranog jutra, a prolaznici su dobacivali da ih „samo gripa može spriječiti“ u potrazi za svježom ribom. Većina je, kažu, sastojke pribavila na vrijeme, ali Peškarija je i ove godine ostala posljednje utočište za one koji u zadnji čas love morsku deliciju koja će zasjati na božićnom stolu.