Ugostiteljska škola Opatija potvrdila je status regionalnog lidera osvojivši ukupni pobjednički pehar na međunarodnom natjecanju GATUS 2025. održanom u Baru.
Na smotri je nastupilo više od 150 učenika te pedesetak mentora i ravnatelja srednjih ugostiteljsko-turističkih škola iz Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Završna svečanost priređena je u hotelu Princess, gdje su najboljima uručene medalje i priznanja.
Opatijci su zlato osvojili u tri discipline:
• priprema glavnog jela od brancina i deserta od linzer tijesta – učenice Petra Gizdulić, Mila Paparić i Svitlana Oliinyk pod vodstvom mentora Davora Capana i Jasne Visković;
• izrada turističkog aranžmana „Putevi vina moga kraja” – tim Eme Puškarić, Duge Žoldoš i Milice Vujović uz mentoricu Ivanu Šarić;
• postavljanje svečanog stola, filetiranje brancina pred gostima, posluživanje vina i miksanje koktela na bazi crvenog vina – učenici Sara Babić, Vito Žganec i Josip Rupčić pod mentorstvom Nikoline Marčelje Pošćić.
Spretnost, kreativnost i timski rad donijeli su Opatijcima najveći zbroj bodova te titulu najbolje škole natjecanja. „Čestitamo našim talentiranim učenicima i mentorima na iznimnom uspjehu, trudu i predanosti koji promiču izvrsnost u ugostiteljstvu i turizmu”, poručili su iz škole nakon povratka s crnogorske obale.